САЙТ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ, БАТЬКІВ ТА НЕБАЙДУЖИХ ДО ОСВІТИ

09/08/2019

Емоційний інтелект — це здатність розпізнавати емоції інших людей + свої власні.

Емоційний інтелект — це здатність розпізнавати емоції інших людей + свої власні, а також правильно їх називати. Саме тому дуже важливо розвивати цю здатність у дітей ще з самого раннього віку. Далі, ми розглянемо ряд порад, як це можна зробити.

Емоційний інтелект.
Емоційний інтелект у дитини: як його розвинути?

Важливі аспекти розвитку емоційного інтелекту у дитини:

1. Дитяча точка зору — це важливо. Обов’язково визнавайте думки власної дитини та співпереживайте їй. Адже просто розуміння батьків допоможе вирішити величезну кількість дитячих проблем.
2. Самовираження. Також важливо дати дитині можливість вільно виражати власні емоції. У вашому домі має панувати атмосфера, у якій малюк може без перешкод самовиражатися (висловлювати свої почуття).
3. Проблеми. Обов’язково вчіть свою дитину розв’язувати проблеми та давати раду емоціям, що безпосередньо з ними пов’язані. Першочергово ви маєте допомогти малюку розв’язувати його проблеми. Це розвине його емоційний інтелект, а також мотивуватиме його самостійно долати проблеми в подальшому житті.
4. Ми такі, які ми є. Дуже важливо сприймати власних синів та дочок такими, якими вона є. Всі їх особливості зовнішності та характеру, індивідуальність та духовні якості є даністю, що потребує безумовної любові та абсолютно прийняття.
5. Говоріть про вашу любов. Завжди будьте відвертими з власним малюком. Говоріть йому про власні емоції, особливо про власну любов до нього. Чудово буде, якщо кожен наступний день ви будете розпочинати і закінчувати обіймами, а також словами: «Я дуже щаслива, що в мене є ти! Я тебе так сильно люблю!».
6. 5 почуттів. Розкривати цей світ перед дитиною потрібно у цілковитому його різноманітті. Відмінним помічником в даній ситуації стануть коробочки з емоціями, всередині яких знаходяться предмети, які нагадують певне вміння, переживання, а також почуття.
7. Гра. Це основа для розвитку до розвитку емоційного інтелекту. Під час гри з малюком, у вас буде чудова можливість проявляти свої почуття, на прикладі вигаданих персонажів показувати позитивні та негативні емоції, звертати увагу дитини на їх вчинки та наміри. Згодом даний досвід дитина успішно перенесе у своє власне життя.
8. Музика. Також ні в якому разі, не варто нехтувати класичною музикою. Щоб її зрозуміти не потрібно бачити рухів музиканта або знати мову. Саме тому, музика для вашої дитини буде самим дієвим і найпростішим методом познайомитися з різними емоціями.
9. Спорт. Доведено, що під час занять фізкультурою налагоджується робота абсолютно всіх життєво важливих процесів, відновлюється кровообіг, а також поліпшується діяльність мозку.
10. Казки. Обов’язково читайте своїй дитині казки. При чому робіть це з емоціями та натхненням. Таким чином ви прищепите малюкові любов до книг та покажете їй дивовижний світ фантазій.
11. Пригоди. Кожен день створюйте для свого маленького принца / принцеси все нові та нові пригоди. Завжди показуйте даний світ з іншого боку, ламаючи шаблони. Важливо, щоб це були цікаві ігрові простори, приємні знайомства, а також позитивні моменти.
12. Сон. Нестача сну негативним чином впливає практично на всі сфери нашого життя. А малюку, який росте та розвивається, повноцінний сон та вміння розслаблятися є життєво необхідними.
13. Соціалізація. Привчайте власних дітей до колективних занять з самого раннього віку. У сім’ї — це творчість чи спільне прибирання, а в гостях — це ігри для 2-х або 3-х дітей.

Висновки

Емоційний інтелект у дитини: як його розвинути?
Пам’ятайте: основну роль в розвитку емоційного інтелекту відіграє мама, адже саме завдяки їй малюк починає пізнавати навколишній світ. Любов матері, доброта та ласка вчать нас самим позитивним і прекрасним емоціям.

Немає коментарів:

Дописати коментар

😲😤😭ОБРАЗА - наслідки гордині і невміння спілкуватися!

 😲😤😭 ОБРАЗА - наслідки гордині😠 і невміння спілкуватися🤐! Кожній людині властиво ображатися. Ось навіть сьогодні по дорозі на роботу х...