САЙТ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ, БАТЬКІВ ТА НЕБАЙДУЖИХ ДО ОСВІТИ

27/10/2020

🤸‍♂️🃏Аутизм може бути викликаний 🍽 кишковими инфекціями. Нові докази.

 


Аутизм може бути викликаний кишковими інфекціями. Нові докази.

И його симптоми можна лікувати!

Симптоми аутизму, а точніше, розлади аутистичного спектра (РАС), проявляються в зв'язку з виникненням у людини певної моделі поведінки, наприклад, повторювані  рухи зниження  соціальної  взаємодії.

Це захворювання є генетичним, отже, не піддається повному лікуванню традиційними методами. Но дослідники не зупиняють боротьбу із симптомами, які, як виявилось, можна зменшити завдяки бактеріям шлунково-кишкового тракту.

Цікаво, що більшість людей з розладами аутистичного спектру також страждають від шлунково-кишкових захворювань, таких як спазми в животі та закрепи.

Про це розповіли автори попередніх досліджень, чьиї работи вчені из Каліфорнійського технологічного інститута взяли за основу при проведені своїх экспериментів.

«За звичай, дослідники вивчають аутизм як генетичне захворювання і сприймають його виключно як розлад функціонування мозку. Ми ж поглянули на проблему під іншим кутом і довели, що мікрофлора кишечника може суттєво вплинути на симптоми розладів аутистичного спектра», — розповідає співавтор дослідження Саркіс Мазманян.

 Взявши до уваги, що у людей, страждаючих від серьозних вірусних інфекцій, часто народжуються діти з аутизмом, Мазманян і його колеги відтворили  таку саму ситуацію серед мишей. Вчені викликали імунну реакцію у самок гризунів шляхом  введення препарату, імітуючих функції віруса, після чого на світ з'явились дитинчата із симптомами РАС.

Дослідники помітмли, що у мишей-«аутистов» також проявились симптоми захворювання шлунково-кишкового тракту, що вказувало на аномалії в развитку микрофлори.

Більше того, ШКТ гризунів виявився «негерметичним»: шкідливі речовини і  бактерії потрапляли через стінки шлунка і кишківника до кровотоку.

Як повідомляється в прес-релізе, цей эфект, відомий в медицині як підвищена кишкова проникність, проявилася у багатьох представників групи піддослідних мишей.

«Наскільки нам відомо, це перше свідоцтво про розлад аутистичного спектра у тварин із супутньою підвищеною кишковою проникністю», — говорить провідний автор дослідження Элейн Сяо.

Щоб впевнитися, що на аутистичну поведінку мишей впливають саме розлади ШКТ, вчені ввели гризунам бактерию Bacteroides fragilis, яка використовується в експерементальному лікуванні захворювань шлунка і кишківника у тварин. Лікування подіяло, і кишкова проникність знизилась.

До того ж дослідники помітили, що поведінка гризунів в значній мірі змінилась. Тварини переставали топтатися на одному місці, стали більше взаємодіяти з іншими особями і перестали виявляти ознаки занепокоєння.

«Лікування з використанням B. fragilis не тільки покращило роботу ШКТ і нормалізувало мікрофлору, но і усунути  деякі з основних поведінкових симптомів РАС», — коментує Сяо.

Результати досліджень опубліковані в журналі Cell. Наступний етап — клінічні дослідження на людях.

Автори нового метода лікування симптомів аутизму запевняють, що експерименти повинні розпочатися на протязі двох років.

«Наше лікування можна буде застосовувати тільки після родів. Це означає, що мати вже перенесла вірусну інфекцію і імунну реакцію, а плід почав розвиватися іншим шляхом. Коли дитина з'явиться на світ, її поведінку можна буде корегувати», — говорить співавтор дослідження  Пол Паттерсон.

Вчені все ж не радять надіятися на те, що їх метод лікування буде однаково эфективним і безпечним абсолютно для всіх. Їм предстоїть ще багато роботи перед тим, як технологію будут випробовувати  на людях.

Однак медики сподіваються, що погляд на РАС в новому світлі допоможе не тільки краще зрозуміти їх природу, но і надихне інших вчених на створення ще більш эфективних і надійних методів терапії.

Детальніше за посиланням Аутизм может быть вызван кишечными инфекциями. Новые доказательства


Немає коментарів:

Дописати коментар

😲😤😭ОБРАЗА - наслідки гордині і невміння спілкуватися!

 😲😤😭 ОБРАЗА - наслідки гордині😠 і невміння спілкуватися🤐! Кожній людині властиво ображатися. Ось навіть сьогодні по дорозі на роботу х...